Usa, Engeland en Italia





Wij Marion & Jos zijn in het verleden vele malen in Amerika (USA) geweest. In het eerste jaar naar de welbekende parken zoals Yosimite, Bryce Canyon, Grand Canyon en Zion.
Met het opkomen van internet ontdekte we dat er veel meer dan dat te zien en beleven is.

Tower Ruin, Cliff Dwelling nabij Bluff USA
We ontdekten de badlands, de hoodoos, de slot canyons en de cliff dwellers. Maar ook gingen we nog eens naar Bryce en Zion voor verdere kennismaking want wat bleek ook daar is veel meer dan je zou denken. Met name Zion heeft ontzettend veel te bieden zowel binnen als buiten de parkgrenzen.
Het mooiste park van de staten naar onze mening is Valley of Fire waar we inmiddels 4 keer geweest zijn en er altijd weer wat nieuws ontdekten.

Wil je meer info en foto om te weten wat een hoodoo en dergelijke is, wil je weten vanwaar vandaan je het beste ernaar toe kunt, wil je weten hoe je je moet voorbereiden op een reis naar USA? En alles wat je meer moet weten?

Ga naar www.west-amerika.jouwweb.nl als je meer foto en info wilt verzamelen.
Ga naar www.amerika-best.jouwweb.nl als je wilt gaan wandelen in de wildernis.


Hoodoo langs de 24 nabij Escalante

In 2018 gingen we voor het eest naar Engeland, meer bepaald naar het gebied dat de naam Cotswold draagt. Dit gebied ligt tussen Oxford en Wales en is een groot sprookjesboek. Niet alleen vanwege het hier onder staande Hobbit House maar ook vanwege de vele mooie dorpjes, huisjes, kastelen, Abdijen, ruines en natuur.
Meer info over het hobbithuis kan je zien op www.engelse.simplesite.com



De reden waarom we na zoveel jaren nog niet de oversteek gemaakt hadden was het weer. Regen zoals we vaak zagen als we de grote plas naar USA overstaken. Boven dit land hing er altijd bewolking. In de series van  Lewis, Morse of Midsomer murder (allemaal detective series) regent het bijna ook altijd. Maar we hebben 14 dagen zon gehad.


In dit deel van Engeland tref je vele kastelen en ruïnes aan zoals de hierboven afgebeelde ruïne van een abdij in Glastonbury waar Koning Arthur begraven is.
Een van de kastelen zie je hieronder, Sham Castle in Bath.
Meer over kastelen en ruïnes zie je op www.cotswoldway.jouwweb.nl 


Het links rijden met de eigen auto was ook een openbaring. Ook al moesten we veelvuldig door dit soort smalle straatjes (foto hieronder) met links en rechts hoge hagen. Bij een tegenligger gingen de spiegels naar binnen. Ook vaak reden we door "holle wegen" maar dan ontstaan doordat de bomen naar elkaar gegroeid zijn en zo een tunnel vormen. Mooi man.


Wat ook veel te vinden is in Engeland en dus ook in the Cotswold zijn de zogenaamde stonehenges.
6000 jaar oude beschaving te vinden in Avebury waar een aantal velden vol met dit soort stenen staan. Enige uren zou je hier kunnen door brengen, niet alleen met de stenen maar ook het kleine dorpje heeft wat leuke huisjes te bieden.


En dan nu de dorpjes in the Cotswold, stuk voor stuk pareltjes om van te genieten.
Castle Combe, Chipping Campton, Lacock, het Harry Potter dorp, Stow on the Wold, Broadway, Bibury, Bath, met de Romeinse baden en ga zo maar door.

Om het allemaal te bekijken en ervaren ga je naar www.cotswoldway.jouwweb.nl



Lacock


Lower Slaughter


Bibury


Castle Combe
Ergens zomaar langs de route

Zijn we niet in Amerika en niet in Engeland dan zijn we vaker in ITALIA 



In dit grootte land is ontzettend veel te doen en zien. Oude bergdorpjes, Kloven, kerken, pleinen en veel natuur.



Bij vele van jullie zijn het Gardameer, de Dolomieten, Chinque Terra en Toscane bekend en hebben er wellicht al een of meerdere vakanties doorgebracht maar ik kan je vertellen er is meer, veel meer.


En dan heb ik het niet over de steden zoals Rome, Florence en dergelijke. Nee ik heb het over bijvoorbeeld de oude beschaving zoals boven en onderstaande foto laten zien. Dit is Matera en Massafra waar tot in de jaren 50 van de vorige eeuw nog mensen geleefd en gewerkt hebben. Ook zuidelijker zijn nog meer van dit soort "woningen" te bewonderen.



Inmiddels zijn we 6 of 7 keer in dit land geweest zowel in het noorden, het midden van het land en ook in het zuiden tot in de hak van de laars toe. En ik kan alleen maar zeggen dat het mooi is. Maar er zijn uiteraard ook minpunten met name in het zuiden. De siësta is er een van maar nog meer het eten of beter gezegd het ontbreken van afwisseling in het eten. Daar waar weinig toerisme is ontbreekt het aan een Chinees of aan Shoarma om maar wat te noemen.



Maar ondanks enkele van dit soort ongemakken is het er heerlijk toeven.
Ook dit jaar, 2018, gaan we weer 4 weken op verkenning in kloven, bergdorpjes en naar de kust.
Meer info over dit mooie land zie je op www.italiyos.jouwweb.nl

Komende blogs over USA, The Wild West en over Italië volgen.


Reacties

  1. Meer info over de eenmalige natuur in USA tref je aan in mijn volgende blogs over The Wild West. Daar alles over de Hoodoo, de slot canyon, de BADLANDS en meer, veel meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

NECROPOLIS BELLA ITALIA

Engeland-Mideast 4

Engeland-Mideast 3