NECROPOLIS BELLA ITALIA

Wat is een Necropolis? Hoe ziet dit eruit? En waar bevinden zich deze? Op al deze vragen hier het antwoord. Een Necro is een begraafplaats uit de periode 4e eeuw voor tot de 2e eeuw vanaf de jaartelling. Voor de jaartelling zijn het met name de Etrusken die dit soort bouwwerken vervaardigden, na de jaartelling zijn het de Romeinen die voor hun dierbaren schitterende bouwerken maakten. Het grote verschil is dat de Etrusken de graven uit deden graven in zachte steen, Tufo, vergelijkbaar met mergel zoals die in Limburg voorkomt, terwijl de Romeinen veelal bovengronds hun overledenen begroeven.
Er is een groot verschil in de wijze waarop de graven tot stand gekomen zijn. Zo is in Tatquinia een groot aantal tombes te bewonderen die nog bijna geheel in tact zijn omdat de tekeningen nog goed bewaard zijn gebleven. Zie foto hierboven. Voor een entreeprijs a € 6.00 (2023) kan je 22 van dit soort mooie tombes gaan bekijken. Kijk op www.necro-italia.jouwweb.nl voor meer info hierover Minder kleuren maar daarom niet minder mooi zijn de graven in Sutri, Sovana, Grotte di Castro, Cerverti en nog enkele plaatsen.
Naast al deze mooie locaties zijn er door de Etrusken ook "wegen" gemaakt die naar de graven leiden of die voor transport nodig waren. Deze werden helemaal uitgekapt in de Tufo soms wel tot 20/30 meter diep. Het zijn net kloven die niet breder zijn dan 2 meter. Nu zijn ze mooi te bewandelen zoals rond Sovana waar een heel wegennet met de Cave / Cava, want zo heet dat, aangelegd zijn. Een lust voor het oog en een mooie wandeling.
Meer hierover ook op www.necro-italia.jouwweb.nl Tenslotte is er nog Colombario. Ook dit is een vorm van begraven maar dan in een ruimte waar allemaal urnen geplaatst werden. Ja ook de Etrusken deden al crematies. Het is net honingraad en eveneens mooi om te zien.
Op www.necro-italia.jouwweb.nl staan alle 17 door ons bezochte necropolissen opgesomt met de locatie ervan en nog meer info en foto's over deze ligubere maar tevens zeer mooie "bouwwerken" Maar in 2023 bezochten we niet alleen deze mooie bouwwerken, nee we bezochten kastelen, dorpen en steden. Dit kan je allemaal opzoeken op www.italiyos.jouwweb.nl

Reacties

  1. de linken naar de website schijnen niet te werken dus typ deze gewoon in en dan kom je er wel

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Engeland-Mideast 4

Engeland-Mideast 3