Susa, een verrassende stad in Piemonte, Italia




Ja, geheel verrassend is deze stad, of beter gezegd een groot dorp. Opvallende mooie oude bouwwerken zoals onderstaand Aquaduct uit de derde eeuw met er achter Arco Augusto.


Er is een Amfitheater,


Porta Savoia





resten van het kasteel
en resten van ????
Daarbuiten is het dorp een korte wandeling waard. Tevens is dit dorp een goede uitvalbasis om enkele bezienswaardigheden op te gaan zoeken zoals:

Fort Exilles (zie een volgend blog over de forten van Piemonte) of een kort bezoek aan Oulx alwaar een zeer oude wasplaats nog steeds gebruikt word door de oudere generatie.


Of maak een avontuurlijke tocht over de kloof via de hangbrug in Claviere. Kan alleen in de weekendes.


Of ga naar Almese voor de waterval van Goja de Pis. Voor de route kijk op www.italiyos.jouwweb.nl


Een andere kloof is de Orrido Foresto in het gelijknamige dorpje. Dorpje heeft enkele leuke huizen. De kloof is alleen te doen om door het water te gaan of zoals velen via de via Ferratta, een klimtocht dus. In de kloof ook enkele verlaten huisjes.


Tenslotte kan je nog naar San Giorio. Hier is een kasteel dat helaas niet te bezoeken is maar het dorp heeft enige verrassingen in petto. Wat? ga het bekijken!


Zoals te zien, er is genoeg te doen om een paar dagen om te krijgen. Ga daarna naar Aosta of zak af naar Saluzzo (van beide komt nog een blog) Je zult er geen spijt van krijgen.

VOOR MEER INFO EN FOTO GA JE NAAR WWW.ITALIYOS.JOUWWEB.NL

over The Wild West:
Hoodoo,   Slot Canyon,   Needle/Spire,   Badlands,   Arch,   Kleurrijke gebieden   en Cliff Dwelling


Blogs over Italië zijn:


Ook nog op 2 lovers on tour:




Reacties

Populaire posts van deze blog

NECROPOLIS BELLA ITALIA

Engeland-Mideast 4

Engeland-Mideast 3