The Wild West - Kleurrijke gebieden


Het op 2 na laatste blog in de serie The Wild West gaat over de vele kleurrijke gebieden die de zuidwest staten Arizona, California, Colorado, Nevada, New Mexico en Utah te bieden hebben.


Het meest mooie gebied is Valley of Fire in Nevada, ongeveer 75 km verwijderd vanaf Las Vegas. Hier vindt je alle kleuren van de regenboog. En allerlei vormen.


Alleen voor dit park, waar entree betaald moet worden, heb je 3 of 4 dagen nodig. Het is groot, het is zeer mooi ….maaaaaaaaaar…. het is er gloeiend heet. 40 tot 50 graden is heel normaal. En daarmee heb ik meteen het grootste nadeel van dit park. De hitte is enorm, uiteraard als je vanaf april tot november gaat, je zult of vroeg in de ochtend of laat in de avond moeten gaan of toch de hitte trotseren zoals wij gedaan hebben.


Het devies ken je wel als je mijn eerdere blogs over The Wild West gelezen hebt: DRINKEN, DRINKEN en nog eens DRINKEN. Maar OOK: je goed beschermen, en eten. Eten? Ja ook eten, om de 2 uur, is ook heel belangrijk. En drinken, ieder kwartier een ferme slok ook als je geen dorst hebt.
Want heb je dorst dan ben je eigenlijk al te laat. Voor elk uur minimaal 3/4 liter water gebruiken.


Zoals op bovenstaande foto's te zien is het zeer kleurrijk. Andere delen van dit park zijn minder kleurrijk maar hebben weer hele mooie vormen zoals formaties die lijken op olifant of slangen en dergelijke. Ook de Beeheves en het daar tegenover gelegen gedeelte heeft heel veel moois te bieden.
Kijk daarvoor op www.west-amerika.jouwweb.nl  of klik hier voor de wandelingen aldaar.


Ook in het nabij gelegen Buffington Pockets tref je dit soort natuur aan (foto boven) Nadeel hiervan is niet alweer de hitte maar ook de toegang want dat gaat over heel slecht wegdek (foto hieronder) en dan moet je dus over een AWD of 4WD met hoge bodemvrijheid beschikken. En liefst een paar hele goede banden. Maar als je in VOF geweest bent is dit deel een heel stuk minder interessant.


De kleuren ontstaan doordat er ertsen of mineralen aanwezig zijn. De kleuren zullen ook niet snel verdwijnen omdat het gesteente hier redelijk hard is.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Badlands waar ook vele kleuren voorkomen. Daar is het materiaal overwegend zacht en verdwijnt het na verloop van tijd. Foto hieronder.


Vaak is er een combinatie van Badlands met Hoodoos en ook nog kleurrijk zoals hieronder te zien.
Ook de combinatie Arch en kleurrijk komt voor zoals je hieronder ziet. In dit geval Valley of Fire.


Andere gebieden rond Escalante: Ook Hoodoo en kleurrijk mogelijk dus.


En wat je vooral niet missen wilt is The Wave nabij Page. Een groot nadeel: je hebt een permit nodig, een vergunning. En dat is helaas heel erg moeilijk verkrijgbaar. Kijk op www.zuidwestamerika.com hoe de procedure hiervoor werkt.


Tenslotte nog een combinatie: Rots of zandsteen formaties en kleurrijk zoals hieronder Coolmine Canyon nabij Tuba City.


Ook in Little Finland (niet naar dat land genoemd maar omdat dit gebied vol is met flinterdunne formaties die dus fin zijn) kleurrijke delen. Dit gebied is eveneens alleen met AWD te bereiken.

En er zijn nog veel meer gebieden met dit kleurrijke spektakel. Voor meer ga dan naar
www.amerikas-best.jouwweb.nl waar je wandelingen naar dit soort gebieden terugvind.

Tot zover dit blog over kleurrijke gebieden. Samen met onderstaande blogs en de nog 2 te verschijnen blogs over The Wild West (Rotsformaties en Ghosttowns) kan je jezelf een goed beeld verschaffen wat de natuur in het zuidwesten van USA allemaal te bieden heeft. Daarnaast uiteraard ook nog de vele bekende nationale parken.Mijn andere blogs zijn:

                                                                  over The Wild West:
Hoodoo,   Slot Canyon,   Needle/Spire,   Badlands,   Arch,   Kleurrijke gebieden   en Cliff Dwelling

Blog Hike USA met wandelingen naar Hodoos, Slot Canyons en meer.

Valley of fire wandelingen.

Zion NP wandelingen

Bryce Canyon wandelingen

Bezienswaardigheden vanuit:
Escalante,
Moab
Las Vegas,
Page, 
Hanksville 

Blog over The Cotswold, een romantische streek in Engeland

Blogs over Italië zijn:


Ook nog op 2 lovers on tour:
Reacties

Populaire posts van deze blog

The wild west: Hoodoo

3 dagen Aosta vallei, Italia

2 weken mooie bergdorpen en kustplaatsen in Liguria, Italia