De mooiste kustplaatsen Liguria, Italia.



Liguria is de Italiaanse Riviera die vanaf de grens met Frankrijk doorloopt tot iets verder dan La Specia. Een deel hiervan wordt de Bloemenriviera genoemd. In het voorjaar zijn er dan veel soorten bloemen te zien, Dit deel van Italië is gezegend met een grote hoeveelheid aan mooie kustplaatsen zoals: Borgo Prino, Cervo, Varigotti, Noli, Bocadesse, Camoglio, Portofino, Rapello, Chinque Terre, Lerici en Tellaro. Stuk voor stuk mooie baaien en stranden met op de achtergrond de vele gekleurde huizen. De stranden bestaan helaas bijna altijd uit kiezel, soms hele fijne kiezel en een enkele keer uit zand. De mooie baaien zoals aan de oostkust, de Adria, die vind je hier helaas niet. Gelukkig is nog heel veel strand voor iedereen toegankelijk, het aantal privestranden is beduidend minder dan in het verleden.


Bovengenoemde stranden vind je vanaf Imperia richting Genua en verder naar La Specia. Net als bijna overal in dit land is het parkeren een groot probleem. Het vinden van een parkeerplaats is dan ook een uitdaging. Vooral de gratis plaatsen zijn als eerste bezet en moet er dus parkeergeld betaald worden. Nu zijn die prijzen gelukkig niet zo hoog als bij ons.


Door de recente (okt 2018) overstromingen zijn er flinke delen van bijvoorbeeld Portofino (foto hierboven) niet toegankelijk. Ik neem aan dat dit volgend jaar weer hersteld is alhoewel in Italië weet je het maar nooit want de wegen zijn slecht. Weggeslagen gedeeltes worden gewoon afgezet of er komen borden te staan dat er een wegversmalling is. Of in het ergste geval zoals in Genua waar ook dit jaar een ramp plaats vond toen een brug instortte moet je zelf maar de weg zoeken. In het geval van Portofino zal er inmiddels wel wat gedaan zijn want het hele dorp is/was geïsoleerd doordat de hele straat weg geslagen is/was.


Meer informatie en foto's kun je vinden op www.italiyos.jouwweb.nl





En dan zijn er uiteraard nog de 4 dorpen van Chinque Terre. 4? ja want Corniglia is een bergdorp.
Mocht je hier heen willen gaan kijk dan op de info op de Liguria-pagina van www.italiyos.jouwweb. Hierop actuele info anno 2018 met betrekking op parkeren en de kosten voor het treinen.



Maar mocht je gezien de kosten voor het bezoek aan de Chinque Terre te hoog vinden. Geen probleem want niet veel verder liggen vergelijkbare dorpjes zoals Tellaro en Lerici.


over The Wild West:
Hoodoo,   Slot Canyon,   Needle/Spire,   Badlands,   Arch,   Kleurrijke gebieden   en Cliff Dwelling


Blogs over Italië zijn:


Ook nog op 2 lovers on tour:







Reacties

Populaire posts van deze blog

NECROPOLIS BELLA ITALIA

Engeland-Mideast 4

Engeland-Mideast 3